ارده ماده ای روغنی است که از دانه های کنجد پوست کنده شده، برشته شده و در نهایت آسیاب شده بدست می آید. حلوا ارده یکی از فرآورده های کنجد است. این ماده خوراکی بسیار مغذی و خوشمزه، بیشتر به عنوان صبحانه استفاده می شود و از قدیم در بین ما ایرانی ها از محبوبیت بسیاری برخوردار بوده است.
مواد تشکیل دهنده حلوا ارده سنتی ذاکری:
حلواارده ترکیبی از ارده کنجد سابیده شده با سنگ آسیاب، عصاره کشمش، شیره، آب چوبک، تخم مرغ و هل میباشد. بسیاری از خواص حلوا ارده فرآورده خوشمزه همانطور که از اسمش پیداست، مانند ارده کنجد است. این فرآورده سرشار از پروتئین، کلسیم، آهن، فیبر، چربی های غیر اشباع، کالری، آنتی اکسیدان ها، ویتامین هایی همچون ویتامین A، B، E، D و … است. این مواد در کنار یکدیگر باعث شده اند تا این خوراکی خوش طعم پاسخگوی بسیاری از نیازهای بدن در طول روز، به ویژه برای کودکان و سالمندان و بیماران باشد.
طبع حلوا ارده از نظر طب سنتی:
این خوراکی از نظر طب سنتی، طبعی گرم و مرطوب دارد و از همین رو برای افرادی که سرد مزاج هستند، بسیار مفید است.
خواص حلوا ارده سنتی:
1. کاهش کم خونی ناشی از فقر آهن: حلوا ارده دارای مقادیر زیادی آهن می باشد. از همین رو، مصرف این خوراکی تا حد بسیاری آهن بدن را تأمین می کند؛ به همین دلیل مصرف حلوا ارده به افرادی که به دلیل فقر آهن از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود.
2. تقویت استخوان ها و استحکام دندان ها: کلسیم موجود در حلوا ارده، کلسیم مورد نیاز بدن را تا حد بسیاری تأمین کرده و در نهایت سبب تقویت و استحکام استخوان ها و دندان ها می شود.
3. تقویت حافظه و بهبود یادگیری: اسید های چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 موجود در این فرآورده کنجدی موجب تقویت حافظه و بهبود یادگیری و عملکرد مغز می شوند.
4. بهبود وضعیت یبوست و بواسیر: یکی از مهم ترین ویژگی های این خوراکی خوش طعم این است که مصرف آن، موجب تحریک معده می شوند. از همین رو مصرف این خوراکی وضعیت یبوست و بواسیر را بهبود می بخشد. البته لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد حلوا ارده باعث ایجاد نفخ، دل درد و اسهال می شود؛ پس باید حدود مصرف را رعایت کرد.
5. کمک به درمان بیماری های عفونی: امگا های موجود در این فرآورده سبب شده تا این خوراکی شیرین، در پیشگیری از بیماری های عفونی همچون سرما خوردگی و آنفولانزا موثر باشد. علاوه بر این، با مصرف حلوا ارده انرژی از دست رفته افرادی را که دچار بیماری های عفونی شده اند تا حد زیادی تأمین می شود.
6. مقابله با پرخوری: فیبر موجود در این فرآورده سبب شده تا شما بعد از مصرف آن احساس سیری کنید و کمتر سمت خوراکی های دیگر بروید. با این وجود، مصرف زیاد این خوراکی سبب چاقی و اضافه وزن می شود پس باید حدود مصرف را رعایت کنید.
7. رشد مو: اسید های چرب (امگا) موجود در حلوا ارده باعث شده تا این فرآورده، در افزایش رشد مو ها و حفاظت مو موثر باشد. علاوه بر این، کلسیم موجود در حلوا ارده نیز سبب افزایش استحکام مو ها می شود.
8. پیشگیری و کنترل بیماری دیابت: حلوا ارده دارای فیبر نیز می باشد، علاوه بر این در تولید آن به جای شکر، از شیره ها به عنوان شیرین کننده استفاده می شود و از همین جهت در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت نقش به سزایی دارد.
دیدگاه خود را بنویسید